Over Fysioconcept

Meer over Fysioconcept
Een beetje geschiedenis
Back to the roots

Na af te studeren aan de universiteit van Gent als kinesitherapeut in 1996 en als manueel therapeut 1998, achtte James Van Gemert in 2003 de tijd rijp om zelf een praktijk te starten in Wijnegem onder eigen naam.
Terwijl de praktijk groeide en zich opwerkte naar een gevestigde waarde, werden ook activiteiten naast de praktijk uitgebouwd.
Zo was hij van 1996 tot 2000 verbonden aan voetbalclub R Antwerp FC waarna hij koos om aan de slag te gaan bij de KBVB als hoofdkinesitherapeut van de nationale ploeg futsal.
Ook bestond er de ambitie om zijn kennis en vaardigheden door te geven aan toekomstige collega’s als docent aan de opleiding kinesitherapie en manuele therapie aan de universiteit van Gent.

De oorspronkelijke ruimte werd al snel te klein en een verhuis drong zich op.
Na een lange zoektocht werd er uiteindelijk een nieuwe locatie gevonden in de Stokerijstraat aan het kanaal in Wijnegem.
Deze unieke ruimte in de oude pakhuizen van de voormalige jeneverstokerij van Louis Meeus voldoet dan ook ruimschoots aan de eisen om te kunnen inspelen op de hedendaagse ontwikkelingen en snel evoluerende inzichten binnen de kinesitherapie, sportrevalidatie, manuele therapie en osteopathie.
Sinds eind 2021 opende een nieuwe locatie op de site Annonciaden in het centrum van Wijnegem vlakbij het Marktplein.

Na exact 20 jaar werd begin 2023 besloten de praktijk op de Turnhoutsebaan definitief te verhuizen en verder uit te breiden op de site van de Annonciaden.

Ondertussen is de praktijk uitgebreid en staat er een jong, dynamisch en sterk team van gespecialiseerde therapeuten voor u klaar onder de naam Fysioconcept!

Waar staan we voor?
Een heldere visie, rotsvaste waarden

Onze ambitie bestaat erin om een referentie te zijn binnen ons vakgebied en ons te profileren als ‘state of the art’ centrum voor de begeleiding van (sport)letsels, postoperatieve revalidatie, manuele therapie en osteopathie.

Daarnaast ligt er een grote uitdaging voor ons om mensen op een verantwoorde manier aan het bewegen en/of sporten te krijgen.