Medical taping concept

Medical taping wordt voornamelijk toegepast bij het behandelen van spierklachten maar ook voor de ondersteuning van gewrichten, circulatieproblematiek en bewegingsbegeleiding. Dit concept is ontwikkeld vanuit de gedachte dat spieren niet enkel nodig zijn voor beweging, maar daarnaast ook bepalend zijn voor de bloed- en lymfecirculatie en lichaamshouding. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen in gang zetten.

Voortbouwend op deze gedachte, werd een elastische tape ontwikkeld die de spieren in hun functie kon ondersteunen zonder daarbij de beweging te gaan beperken. Door de spieren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd. De toepassingen van kinesiotape zijn intussen uitgestrekt van de behandeling van chronische pijn tot de (top) sport. Voor sporters heeft deze tape zowel een preventief als curatief effect.

In het medical taping concept wordt gebruik gemaakt van een elastische katoenen tape, met een anti allergische lijmlaag. De lijmlaag is in een speciaal patroon aangebracht zodat het materiaal ventileert. Daardoor wordt de tape zeer goed verdragen, zelfs bij langdurige toepassing. Bij zorgvuldig gebruik komen huidirritaties zelden voor.

Door toepassing van verschillende technieken met deze tape zijn verscheidene effecten te bereiken waaronder pijndemping, spiertonus regulatie, stimulatie van proprioceptie, stabiliteitsverbetering, verbetering van de circulatie en neuro-reflectoire beïnvloeding.