Specialisaties

Onze dienstverlening

Manuele therapie

Manuele therapie is een bijzondere bekwaamheid binnen de kinesitherapie waarbij de manueel therapeut op zoek gaat naar verstoorde bewegingen binnen het menselijk lichaam en de wervelkolom in het bijzonder. Meestal zijn de resultaten direct na de sessie voelbaar. Je hebt minder pijn en bewegen gaat een stuk soepeler.

neck-physiology-health-care-man-treatment-massage-medical-doctor-physio-physiotherapists_t20_lWdkLb
Physiotherapist doing healing treatment on man's back. Therapist wearing blue uniform. Osteopathy. Chiropractic adjustment, patient lying on massage table
Osteopathie

Osteopathische geneeskunde grijpt aan op de lichaamseigen genezingsmechanismen door de structurele en functionele problemen te normaliseren. Er wordt door uitgebreid onderzoek gezocht naar de oorzaak van de klacht. Afhankelijk van de patiënt, is er een behandeling van zowel het musculo – skeletaal, visceraal als neurologisch systeem, wat zoveel wil zeggen als ons skelet- en spierweefsel, organen, bloedvaten en zenuwbanen. Kortom, het totale plaatje. Een osteopatische behandeling herstelt, onderhoudt en versterkt de natuurlijke homeostase (zelfregulering, chemisch en fysiologisch evenwicht) in al deze systemen.

Sportkinesitherapie & -revalidatie

Bewegen en sporten is belangrijk. Als sportkinesitherapeut spelen we hierbij een belangrijke rol. Enerzijds in de begeleiding en behandeling van blessures en pijn, maar zeker ook in het kader van preventie en het geven van advies. Zowel de amateursporter als de doorgedreven (top)sporter zijn welkom in onze praktijk.

Osteopathie 2
20200915_143654
Functionele training

Bij functionele training bepalen we samen met de patiënt of sporter een aantal specifieke doelen en maken we een bewegingsprogramma op, rekening houdend met de individuele mogelijkheden en beperkingen. Onder begeleiding van onze therapeuten, wordt dit programma regelmatig geëvalueerd en progressief aangepast. Functionele training is ook een belangrijk aspect binnen de sportrevalidatie.

Orthopedische & cardiale revalidatie

Na een operatieve ingreep, zowel orthopedisch als cardiaal, is een revalidatie op maat van primordiaal belang. We behandelen u op maat van uw ingreep en volgens de vooropgestelde richtlijnen.

Via onze individuele benadering en dankzij onze ruime en goed uitgeruste oefenzaal bieden we u een garantie op een succesvolle revalidatie aangepast aan uw eigen doelstellingen.

WhatsApp Image 2020-08-11 at 17.09.55
dry-needling
Dry Needling

Met behulp van een speciale techniek brengt de fysiotherapeut naalden in de spieren aan, die daardoor snel en langdurig ontspannen. Dry needling therapie is niet hetzelfde als acupunctuur. In tegenstelling wordt hier meestal één naald gebruikt, waarmee kortdurend de spier wordt geprikkeld.

Medical taping concept

Medical taping wordt voornamelijk toegepast bij het behandelen van spierklachten maar ook voor de ondersteuning van gewrichten, circulatieproblematiek en bewegingsbegeleiding. Dit concept is ontwikkeld vanuit de gedachte dat spieren niet enkel nodig zijn voor beweging, maar daarnaast ook bepalend zijn voor de bloed- en lymfecirculatie en lichaamshouding. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen in gang zetten

Kinesiotape
photo-1591258370814-01609b341790
Rug- en nektraining

Meer dan 80% van de bevolking komt ooit in aanraking met rug- of nekklachten. Bij chronische klachten is het zeer belangrijk dat de onderliggende oorzaak wordt aangepakt. Belangrijk is dat u hierbij inzicht krijgt in de anatomie, houding en ergonomie. Daarnaast worden de juiste spieren geactiveerd en getraind via zeer gerichte oefeningen en houdingscontrole.

Orofasciale en Temporomandibulaire Therapie

Bij orofaciale en temperomandibulare therapie worden klachten in hoofd, hals en kaakregio behandeld. Deze klachten kunnen gepaard gaan met o.a. spierspanning van het kauwstelsel, beperkte mondopening of een blokkerend gevoel tijdens het openen van de mond, knappen van de kaak, maar ook tinnitus (oorsuizen) of duizeligheid.

tmj-0806-1280x500-1
Redcord
Redcord

Redcord is een uniek en revolutionair Noors systeem waarbij je met behulp van koorden heel specifieke en efficiënte oefeningen kan uitvoeren. Deze oefeningen maken gebruik van de zwaartekracht en je eigen lichaamsgewicht en kunnen ingesteld worden van zeer gemakkelijk tot uiterst moeilijk.

Waarom kies jij voor Fysioconcept?