Sportkinesitherapie en -revalidatie

Bewegen en sporten is belangrijk. Als sportkinesitherapeut spelen we hierbij een belangrijke rol. Enerzijds in de begeleiding en behandeling van blessures en pijn, maar zeker ook in het kader van preventie en het geven van advies. Zowel de amateursporter als de doorgedreven (top)sporter zijn welkom in onze praktijk.

Behandelen van sportblessures
Als sportkinesitherapeut zijn we goed geplaatst om te begrijpen wat er tijdens het uitoefenen van jouw sport met het lichaam gebeurt en wat er mogelijks kan mislopen.
Belangrijk hierbij is dat we ook de eventueel onderliggende oorzaak achterhalen waarom je geblesseerd bent geraakt. Daarbij bekijken we de verschillende biomechanische factoren die een invloed kunnen hebben op het ontstaansmechanisme en zoeken we naar eventuele zwakke schakels binnen het bewegingsapparaat.
Vanuit een grondige (sport)specifieke analyse en in samenspraak met de sporter, komen we tot een gedetailleerd behandelplan dat rekening houdt met de sportieve doelstellingen, individuele mogelijkheden en specifieke noden binnen de sport.
Door continu het herstelproces te evalueren aan de hand van screening en objectieve tests, kan de  juiste progressie ingebouwd worden of desgevallend bijgestuurd worden waar nodig.

Gedurende het volledige traject begeleiden we u vakkundig tijdens de verschillende fases van de revalidatie met als uiteindelijk doel een verantwoorde en snelle ‘return to sport/activity’.

20200811_200956

Sterker dan ervoor
Misschien nóg belangrijker dan het herstel van een blessure, is het vermijden van een herval bij het hernemen van de (sport)activiteiten. Om dit te voorkomen is het vaak niet voldoende om alleen maar klachtenvrij te zijn. Je moet als het ware sterker terugkomen dan je ooit bent geweest.

Intensieve training en gerichte oefentherapie zijn hierbij essentieel!

Dankzij onze moderne infrastructuur en uitgebreide faciliteiten beschikken we over het ideale trainingskader om opnieuw te kunnen presteren met blijvend succes!

doctor-physiotherapist-assisting-a-male-patient-while-giving-exercising-treatment-massaging-the-leg_t20_kROl8x

Teamwork
Op welk niveau je ook actief bent, terugkomen na een blessure eist enorm veel een sporter:
inzet, wilskracht, doorzettingsvermogen, flexibiliteit en mentale weerbaarheid.

Een goede samenwerking tussen sporter en kinesitherapeut met wederzijds vertrouwen is dan ook onontbeerlijk.
Omwille van de tijdsdruk die vaak aanwezig is, zullen we het nodige overleg plegen met de behandelende arts, coach, trainer en ouders.
Via ons uitgebreid netwerk en dankzij de intensieve samenwerking met huisartsen, sportartsen, (orthopedische) specialisten en podologen, kunnen we u snel en efficiënt doorverwijzen indien nodig.

Vaak voorkomende klachten bij een sportkinesitherapeut
Spierblessures (scheur, verrekking, contractuur,…), peesontstekingen (tenniselleboog, achillespeesontsteking,…), schouderpijn bij racketsporten of werpsporten, ligamentaire letsels (voorste kruisband, mediaal bandletsel, luxatie, enkelverstuiking,…), botoedeem, kraakbeenletsel, meniscusletsel, labrumscheur,…